IMG_20161209_174405.jpg


Koetin imellettyä perunalaatikkoa tehdä, ja onnistuihan se(ainakin melkein

1kg perunoita

vettä

1dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (käytin sunnuntain)

n.5dl maitoa

50g voita sulatettuna

2tl suolaa

0,5dl siirappia 

Kuori ja keitä perunat vedessä.

Soseuta osassa vedestä jottä pysyy hieman kosteana survos.

Anna jäähtyä 75C ja lisää jauhoot. Sekoita kunnolla. Pidä lämpimässä 60-75C imeltymisen ajan. Itse pidin uunissa 50asteessa 6tuntia.

Kun on imeltynyt (maistuu imeltyneeltä) lisää sulatettu voi ja maitoa niin paljon etä seos on löysää puuroa/ tuhtia velliä. Lisää mausteet.

Kaada uunivuokiin. Huom vuoka puolilleen, ruoka kohoaa aika paljon uunissa.

Paista 125-150C 2-4h. Itsellä oli noin 130C 3h