Pasta ohje: 

300g durumjauhoja 

2kpl munia 

3kpl valkuaisia

1rkl öljyä

vähän öljyä 

Sekoita jauhot ja suola. Lisää munat ja valkuaiset. Vaivaa kunnolla. Painele tedella kovin. Lisää öljy kun taikina on vähän jo alkanut muodostua. Sekoita kunnolla.

Anna levätä hetki 15-30 minuuttia kelmuun käärittynä, jotta pehmenee hieman ja on helpompi käsitellä.

Kauli 1-2 mm.n paksuiseksi. 

Jos teet pasta:

Rullaa taikina pitkäksi rullaksi ja leikkaa sormen paksuisiksi siivuiksi. Avaa rullat ja laita roikkumaan kuivumaan 1-2 päivän ajaksi. Huomioi, että kuivuessaan saattaa katketa ja pudota. Eli laita alle esim. puhdas tyynyliina tms. jottei pasta putoa lattialle.

Säilyy ilmatiiviisti pakattuna parikin kuukautta.

Jos teet tortilleneja:

Leikkaa levy puoliksi. Levitä täytettä tasaisin välein pieni määrä kerrallaan toiselle levylle.

Kun täyte on levitetty, voitele pasta vedellä, jotta ottavat yhteen paremmin kiinni ja nosta toinen pastalevy toisen päälle ja painele ilmat välistä pois. Leikkaa sitten paloiksi. Painele vielä palojen reunat tiiviisti yhteen, jotteivat keitettäessä aukea.

Täytteeksi voi laittaa esimerkikis maustettua jauhelihaa. Mielikuvitus mukaan ja kokeilemaan.

26.02.09.jpg26.02.2009.jpg