IMG_20161213_133820.jpg

 

Tätä leipää tulee syötyä jo marraskuusta alkaen :)

Tummempaan leipään käytin enemmän siirappia kuin ohjeessa ja taisi se ehkä hiukan uuniinkin unohtua :D

1 Leipä

500g KYLMÄÄ maitoa

20g hiivaa

100g tummaa siirappia

300g tattarijauhoa

50g maizenaa

1 1/2tl suolaa

2tl jauhettua neilikkaa

1tl jauhettua inkivääriä

3tl jauhettua pomeranssinkuorta

3tl leipämaustetta (sisältää anista ja fenkolia pääosin)

40g karkeaa psylliunkuorijauhetta

Vatkaa kaikki muut aineet paitsi psylliumkuori. Itse laitan yleiskoneessa k-vatkaimella pari minuuttia, sitten lisää psylliumkuorijauhe vatkaten ja jatka vatkausta vielä pari minuuttia.IMG_20161213_091326.jpg

Anna taikinan kohota kaksi tuntia kelmun alla kipossa. Taikina jää tahmeaksi, kohoaa ja kiinteytyy levon aikana usko pois, älä lisää jauhoja vaikka ehkä haluaisitkin!

Lämmitä uuni 175asteeseen

Muovaa leipä  pyöreäksi ja pyöräytä tattarijauhossa. Älä vaivaa enempää kuin tarpeen, parilla pyöräytyksellä saat sopivan.

Heti uuniin ja paista 45-60min itsellä yleensä 55minuuttia uunissa

Ana jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat.IMG_20161213_070116.jpg