1kg omenoita
1sitruunan raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu
1dl vettä
1/2dl sokeria
Marenki
3 valkuaista
1dl sokeria
Kuumenna vesi ja sokeri korkea reunaisessa leveässä paistinpannussa tms. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa 1-2cm lohkoiksi. Laita heti sokeri veteen tummumisen estämiseksi. Jatka omena kerrallaan. Keitä lohkoja hetki miedolla lämmöllä jotta pehmenevät mukavasti. Vahdi etteivät mene muusiksi.
Laita uuni kuumenemaan 225C
Valkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Voitele uunivuoka ja laita omenat pohjalle. Ripottele sitruunan kuoret omenoiden päälle. Levitä marenki päälle ja laita uuniin n.5min jotta pinta saa väriä. Vaahto jää perheäksi.
Jätin sitruunan kuoren vaahdon päälle, jotta tulee vähän pirteämpi. Onnistuu kummin vain.
Kommentit