1kg omenoita
1sitruunan raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu
1dl vettä
1/2dl sokeria

Marenki
3 valkuaista
1dl sokeria

Kuumenna vesi ja sokeri korkea reunaisessa leveässä paistinpannussa tms. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa 1-2cm lohkoiksi. Laita heti sokeri veteen tummumisen estämiseksi. Jatka omena kerrallaan. Keitä lohkoja hetki miedolla lämmöllä jotta pehmenevät mukavasti. Vahdi etteivät mene muusiksi.

IMG_1671.jpg

Laita uuni kuumenemaan 225C

Valkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi.
IMG_1672.jpg
Voitele uunivuoka ja laita omenat pohjalle. Ripottele sitruunan kuoret omenoiden päälle. Levitä marenki päälle ja laita uuniin n.5min jotta pinta saa väriä. Vaahto jää perheäksi.

Jätin sitruunan kuoren vaahdon päälle, jotta tulee vähän pirteämpi. Onnistuu kummin vain.
IMG_1674.jpgIMG_1678.jpg